Lastik Saklama

Lastik Saklama

Fuat Group Lastik Saklama

Fuat Group olarak İstanbul'da Anadolu yakasında Kartal lastik saklama ile sizlere hizmet vermekteyiz. Lastik oteli hizmeti ile kışın yaz lastiklerinizi, Kış lastiklerinizi de bütün kış sürecinde mağazamızda saklamaktayız. Lastik değişimlerinde rot-balans ayarları yapılarak kullanımınıza sunmaktayız.

Yolda kalmak, tüm araç sahipleri için tam anlamıyla bir kabustur. Keyifle yola çıktığınızda, işe giderken ya da aceleyle bir yere yetişmeye çalışırken aracınızın durması, bütün keyfinizi kaçıracak ve neresinden bakarsanız bakın, sizi mağdur edecektir. Sizin bu mağduriyetinizi gidermek bizim için mutluluktur.

Lastik Mevsimden Mevsime Nerede Saklanır?

Lastikler aracın üzerindeyken yol üzerinde bulunan; kimyasallar, toz, tuz, çamur ve zift ile sürekli olarak temas halindedir. Lastiğin ana yapım maddesi olan kauçuk bu maddelerden etkilenir. Bu nedenle yumuşaklığını ve tazeliğini kaybeder. Dolayısıyla lastiklerin araçtan çıkarıldıktan sonra aşırı basınçlı olmayan su ile yıkanması gerekir. Su ile beraber sabun ve benzeri temizleyiciler de kullanılabilir. Ancak yıkama sonrası bol su ile durulanması şarttır.

Lastikler saklanırken temiz oluşu kadar depolama yeri de önemlidir. Doğrudan güneş ışığı alan ve aşırı sıcak alanlarda lastik depolamak yanlıştır. Serin ve güneş ışığının olmadığı kapalı alanlar lastik sağlığı için en uygun yerlerdir. Çok soğuk, ıslak ve nemli mekanlar lastik depolamak için uygun değildir. Bu tip bir ortamda saklama zorunluluğu var ise lastikleri çöp poşeti veya özel koruyucu örtü ile örtmek ve poşetin havasını almak da neme, soğuğa ve ıslağa karşı kısmen koruma sağlar.

Yağlı ve kimyasalların akmış olduğu yerler de lastik kauçuğunun özelliğini kaybetmesine neden olacağı için bu tip alanlarda da lastik saklamak yanlıştır. Lastiğin, yapısına zarar verebilecek her türlü kimyasal maddeden, çözücülerden ve hidrokarbürden uzakta tutulduğundan emin olunması gerekir.

Jantlı ve Jantsız Lastik Saklama Koşulları

Lastik saklama işlemini yaparken öncelikle her lastiği numaralandırmak önemlidir. Çünkü değişim zamanı geldiğinde aynı janta aynı lastiği takmak gerekir. Böylelikle her lastiğin aşınma durumu eşitlenmiş olur. Depolama işleminden önce lastiklerin kanallarının ve yüzeylerinin temizlenmesi gerekir. Bunu basınçsız bir su kaynağı ve bez ile de yapmak mümkündür. Eğer jantlı lastik saklanacaksa lastik yatay bir şekilde depolanır. Çünkü dik bir şekilde depolanırsa jantın ağırlığı uzun bir süre lastiğe etki eder. Bu da lastiğin yıpranmasına ve balans tutmamasına neden olur. Ayrıca lastiklerin arasına ve ilk lastiğin altına tahta ya da sert köpük koymak da faydalı olur.

Jantlı lastiklerin havasının mutlaka 10 PSI basınca indirilmesi gerekir. Lastikler bu konumdayken ayda bir defa ters yüz edilir. Fakat lastik jantsız olarak saklanacaksa lastikler dikey ya da yatay olarak da konumlandırılabilir. Lastiklerin üzerinde jant ağırlığı olmadığı için yere dik olacak şekilde muhafaza etmekte sorun yoktur. Ancak lastikler platforma değil de yere konulacak ise altına sert köpük ya da tahta koymak soğuk ile olan temasını azaltacağı için faydalı olur. Bu konumda lastiklerin uzun ömürlü olması için de dört haftada bir aynı yöne döndürmek gerekir.

Whatsapp