İkinci El Jant Lastik

İkinci El Jant Lastik

İkinci El Jant Lastik

Araç alımında bütçesine göre hareket eden kullanıcılar, araç aldıktan sonra da bu bütçe kontrolünü sağlamaya devam ediyor. Yüksek vergiler, sürekli zamlanan yakıtlar otomobil sürücülerine tasarruf yapmayı mecbur kılıyor. Otomobil kullanıcılarının tasarruf yaptığı alanlardan biri lastiklerdir. İkinci el jant lastik piyasası, maliyeti düşürmek için ideal bir tercih. Sıfır lastik almak yerine iyi durumda olan ikinci el jant lastik almak çok daha avantajlı oluyor.

İkinci el ya da çıkma lastik almak sürücüler için başlangıçta şüpheli, güven vermeyen durum kabul ediliyordu. Ancak gerek oto tamir ustaları gerekse lastikçiler, ikinci el jant lastik yani çıkma lastiklerin alınabileceğini belirtiyor. Ancak oto tamir ustaları çıkma lastik konusunda birçok uyarıyı yapmayı ihmal etmiyor. Zira kötü alınmış bir lastik, otomobilin performansını kötü etkiler, kazalara zemin hazırlar. Aktif bir araç kullanıcısıysanız ve çıkma lastik almayı düşünüyorsanız, nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmelisiniz. İşte size bu konuda yardımcı olacak tüyolar.

İkinci el jant lastik alırken nelere dikkat etmelisiniz?

Çıkma lastik alırken üzerinde durmanız gereken konular şöyle;

  • Jant olmayan çıkma lastikler kusurları saklar. İkinci el lastik alırken jant olmasına dikkat edin.
  • Otomobil parçalarının kullanım ömrü vardır. Lastikler de bu ömre tabidir. 10 yılı aşan lastikler performans kaybına uğrar. Bu sebeple lastik yaşını sorgulamayı unutmayın.
  • İkinci el jant lastik piyasasında az kullanılmış ya da hiç kullanılmamış şeklinde satışlar vardır. Az kullanılmış yanılgısına kapılmayın ve lastiği inceleyin. Çünkü kullanılmamış bile olsa çeşitli etkenlere bağlı olarak lastik deforme olmuş olabilir.
  • Jant ve araç teknik yapısı birbiri ile mutlaka uyumlu olmalıdır. Bu konuda yapacağınız şey teknik sertifikasına bakmak olmalıdır. Sertifika size ikinci el jant lastik alırken hangi ebadın uygun olduğunu gösterir. Yanlış araç – yanlış jant seçimi maalesef viraj performanslarını düşürür, riskleri artırır.

İkinci el jant lastik alırken yukarıdaki önerileri dikkate almanızda fayda var. Güvenli, kaliteli ve işten anlayan bir yerden çıkma jant lastik almak isterseniz ise bizimle iletişime geçebilir, güvenli bir lastik alışverişi yapabilirsiniz.

Whatsapp