Maltepe Akü & Jant Satış

Maltepe Akü & Jant Satış

Maltepe Akü & Jant Satış

Araçlarda elektrik akımı üretilmediği durumlarda, araçların kalbi olarak görülen ve biten akü kesinlikle değişim gerektirir. Kara taşıtları bünyesinde amperaj dengesini sağlamak, alternatörün üretmiş olduğu gücü dengelemek ve bu gücü bazı durumlarda kısmi olarak üzerine çekmek; akünün görevleri arasında yer alır. Aküler aynı zamanda, araç motorunun çalışmadığı hallerde elektrik akımı üretme ve bu akıma gereksinim duyan alıcılara akım gönderme görevini yerine getirir. Her türden motorlu kara taşıtında, akü olmazsa olmaz ögelerden biridir. Akülerin ömrü ortalama 4 veya 5 yıl olmaktadır. Ortalama ömürlerinden bağımsız şekilde bir anda biten ya da boşalan aküler, takviye yoluyla tekrar çalışır hale getirilebilir.

Akü Neden Biter?

Karada hareket eden pek çok aracın aksiyona geçmesi için gerekli olan şey, akü enerjisidir. Dolayısıyla akü, çok kritik bir görevi yerine getirmektedir. akü, araca elektrik akımı sağlar ve araç içindeki unsurların düzgün bir şekilde çalışmasına aracı olur. Aracın ilk çalışması sırasında elektrik enerjisi sağlayan bu cihaz sayesinde araç çalışmıyor durumdayken kendi kendini şarj eder. Bu durum, enerji tüketen bir hal yoksa geçerlidir. Aküler, unutkanlık veya hatalı kullanım sonucu boşalabilir. Düzgün bir şekilde kullanılan ve bakımına özen gösterilen akülerin ömrü, 6-7 yıl olabilmektedir. akü bakımı esnasında, kutup başları gres yağıyla temizlenebilir, birikmiş paslar giderilir ve cihaz düzgün bir şekilde temizlenir. Böylelikle uzun süreli kullanım yakalanmış olur.

Jant Nedir? Ne İşe Yarar?

Jant, araçların aks sistemine bağlı olarak çalışan ve lastiğin takıldığı; aracın hareket etmesi amacıyla dönen unsurlardan biridir. Çok sayıda Jant çeşidi ve türü bulunmaktadır. Tekerleği mevcut olan tüm araçların haliyle Jantı da bulunur. Jant kolları, gergin vaziyeti sayesinde yükün kendi bünyesinde eşit ve dengeli biçimde dağılmasını sağlar. Böylelikle, Jant kolları kırılmaz ve bükülüp herhangi bir kazaya sebep olmaz. Motoru güçlü olan araçlarda hafif Jant kullanımı, aracın patinaj yapmasına sebebiyet verebilir. Motor gücü düşük olan araçlarda ise hafif Jant kullanılmalıdır ki motor zorlanmasın ve aracın performansı düşmesin.

Whatsapp