Maltepe Lastik Saklama

Maltepe Lastik Saklama

Maltepe Lastik Saklama

Kış lastiklerinin artık daha yaygın bir hal alması ve pek çok sürücünün yazın ve kışın ayrı lastikler kullanması sebebiyle lastik saklama için sürücüler, mekan arayışına gitmektedir. Böyle bir mekan arayışına gidildiğinde de ilk akla gelen yer, lastik satışı yapan firmaların depoları olmaktadır. Araçlardan çıkan lastikler, imkanı olanlarca kendi mekanlarında olmayanlarca da çeşitli firmaların depolarında saklanmaktadır. Lastiğin yapısından anlamayanlar ve lastiği nasıl muhafaza etmesi gerektiğini bilmeyenler tarafından gerçekleştirilen saklama işlemi, lastiklerin zarar görmesine ya da ömrünün kısalmasına sebebiyet verebilmektedir. Yazlık veya kışlık her lastik aynı şekilde muhafaza edilmelidir. Belirli şartlara riayet edildiği takdirde, bu işlem son derece basit bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Lastik Nasıl Temiz Tutulur?

Çıkarılan lastikler araçta takılıyken her türlü ortama girip çıkmakta; lastikler, kimyasallar, tuz, toz, zift ve çamur ile sürekli bir şekilde temas etmektedir. Lastiğin üretildiği ana malzemelerden biri olan kauçuk, bu maddelerden etkilenmekte; bu sebeple de yumuşaklığı ve tazeliğini kaybetmektedir. Lastikler, aracın üzerindeyken sürekli bir şekilde su ile temas halinde olur. Bu kimi zaman araç yıkanırken gerçekleşir kimi zaman da yağmur veya su birikintisinden geçerken olur. Depolanan lastiklerinin böyle bir imkana sahip olması beklenemez. Lastikler, araçtan çıkarıldıktan sonra fazla basıncı olmayan su ile yıkanmalıdır. Suyla birlikte sabun ve benzeri temizleyiciler de kullanılabilir ancak yıkama sonrası lastiklerin mutlaka bol su ile durulanması gerekir.

Lastik Nasıl Saklanır?

Lastik saklanması esnasında öne çıkan konu, lastiklerin jantlı bir biçimde mi jantsız mı depolanacağı mevzusudur. Ancak her iki durumda da lastiklerin üzerine kesinlikle ağır yük konulmamalıdır. Bu işlem, lastiklerin deforme olmasına sebep olur. Jantlı şekilde sökülen lastik, yatay şekilde depolanmalıdır. Aksi takdirde, depolanma sürecinin uzunluğundan ötürü jantın ağırlığı lastiğe etki eder. Bu durum lastiğin deforme olmasına ve balans tutmamasına sebebiyet verebilir. Lastiklerin arasına ve ilk lastiğin altına tahta veya sert köpük koymak da son derece yararlıdır. Jantlı lastikler asılı şekilde de depolanabilir ancak bu işlem kesinlikle jantsız lastiklere uygulanmamalıdır.

Whatsapp