Lastik Fitili Nedir?

Lastik Fitili Nedir?

Lastik Fitili Nedir?

Lastik fitili bir çeşit lastik tamir yöntemidir. Lastikler patladığı zaman, patlağın durumuna göre onarılması mümkündür. Patlağın boyutu, patlağın yeri yama, fitil gibi seçeneklerle onarılabiliyor. Lastik fitili yönteminde, lastik otomobilden çıkarılmaz. Lastiğe batan yabancı cisim neyse lastikten çıkarılır. Çıkarıldıktan sonra oluşan deliğe ise iğne ile fitil konulur. İşlemin sonraki aşamasında güçlü bir yapıştırıcı kullanılır, fitilin üstü sıvanır. Fitilin dış kısmında kalan bölümü ise bıçakla kesilir. Lastik fitili, küçük ve basit lastik sorunlarında kullanılan bir yöntemdir. Uygulaması oldukça kolaydır, zaman almaz, büyük masraflar çıkartmaz.

Lastik fitili yeni sürücülerin pek bilmediği bir yöntem olduğundan küçük hasarlar genellikle yüksek maliyetle tamir ediliyor. Oysaki basit bir lastik fitili, yabancı cisimlerin açtığı hasarı onarmada en etkili yoldur. Lastiklerinizden birinin havası daha azsa eğer mutlaka bir oto tamir ustasına gösterin, lastik fitili yönteminin uygun olup olmadığını sorun. Çivi, iğne, cam ya da farklı cisimlerin teker lastiğinde deformasyona sebep olduğu bilinen bir gerçek. Peki, her seferinde yeni bir lastik mi takılmalı? Çok maliyetli olmaz mı? İşte bu yüzden oto lastik tamiri tasarruf yapmanın en pratik yolu.

Lastik fitili yöntemi güvenilir mi?

Lastik fitili ile lastik tamir ettirmek otomobil sürücülerini endişelendiriyor. Bu yöntem ne kadar güvenilir ne kadar dayanıklı gibi sorular endişeyi oluşturuyor. Oto lastik tamiri ustaları, lastik fitilinin güvenli olduğunu belirtiyor ancak uyarmaktan geri durmuyor: Lastik fitili sadece basit, çok derin olmayan lastik problemlerinde etkili bir sonuç verir. Her lastik patlağını fitil ile tamir ettirmek güvenli olmayabilir. Bu ayrımı yapan kaliteli bir yer bulmak önemli. Zira yanlış uygulama ile lastiğinizi kısa süreli tamir ettirmiş ve risklere zemin hazırlamış olabilirsiniz.

Fuat Otomotiv ile Lastik Tamiri

Oto lastik tamirinde güvenilir bir usta arıyorsanız Fuat Otomotiv ile beklentilerinizi karşılayan bir hizmet alabilirsiniz. Fuat Otomotiv ustaları, lastiğinizin durumunu inceler ve lastik fitili yönteminin sonuç verip vermeyeceği hakkında sizi detaylıca bilgilendirerek güvenilir bir hizmet almanıza yardımcı olur. Bu konuda hizmet ya da bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Whatsapp