Kar Lastiğinin Avantajları Nelerdir?

Kar Lastiğinin Avantajları Nelerdir?

Kar Lastiğinin Avantajları

Güvenli ve kaliteli bir sürüş keyfi için araçlarda en başta gelen konulardan biri lastik seçimi olmaktadır. Trafiğe çıkılan yolun durumu ve hava şartları göz önüne alınarak yapılan lastik seçimleri, yol tutuş kalitesini ve emniyetini fazlasıyla ilgilendirir. Bu yüzden, özellikle kış mevsiminin derinlemesine ve uzun süre yaşandığı iklimlerde, kar lastiğinin kullanılması son derece faydalı bir davranış olacaktır. Maltepe kar lastiği sayesinde, araç kullanımı daha kolay hale gelir ve rahat bir sürüş deneyimi yaşanmasına sebep olur. Kar lastiği ile birlikte kullanılması zorunlu olan kar zinciri, buzlanma tarzı durumlarla karşılaşıldığında maksimum fayda sağlar. Böylece yolda yaşanması muhtemel risk ve tehlikeler ortadan kalkmış olur.

Kar Lastiği Neden Kullanılır?

Maltepe kar lastiği kışın zor ve çetin geçtiği şartlarda bir gereklilik olduğu kadar aynı zamanda performansı da olumlu yönde etkilemektedir. Bununla birlikte bu tür lastiğin kullanımı, sürüş keyfini ve yol emniyetini de beraberinde getirir. Kar lastikleri yalnızca karlı ve buzlu zeminlerde değil; aynı zamanda yağmurlu, kaygan ve çamurlu zeminlerde de yaz lastiklerine nazaran daha avantajlıdır. Kar lastiklerinin, aynı markaya ait ve aynı diş yapısına sahip olmasına dikkat edilmeli; dört tekere birden aynı türün takılmasının gerektiği unutulmamalıdır. Bu şekilde olmadığı yani araca aynı türde lastik takılmadığı durumlarda, farklı tutuş güçleri ortaya çıkacağından aracın savrulma riski belirebilir. Bu duruma ek olarak, her 10 bin kilometrede (km) bir lastiklerin ön ve arka değişimlerinin yapılması; aşınma yönlerinin değişimi açısından tavsiye edilmektedir.

Kar Lastiği Kullanmanın Önemi

Maltepe kar lastiği kullanmanın önemini maddeler halinde şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Islak ve kaygan zeminde aracın kayma riski düşer.
  • Belirli bir yüksekliğe sahip ve dağlık yollarda tutunma ve yolu kavrama gücü ile kaza yapma riski bir hayli azalır ve bu şekilde çok daha güvenli bir sürüş sağlanmış olur.
  • Kar lastikleri vasıtasıyla ıslak ve kaygan zeminlerde fren mesafesi daha da kısalmış olur.
  • Karlı, buzlu, ıslak ve çamurlu zeminlerde araç kullanımında azımsanmayacak derecede bir güvenlik sağlanır.
  • Bulunulan coğrafyada kışın yedi derecenin altına sıkça düşülüyorsa, yol zemini sık sık yağmura maruz kalıyorsa ve buzlanmayla karşılaşma oranı yüksekse kar lastiği kullanmanın önemi daha da artmaktadır.

 

Kar Lastiği Kullanmaya Ne Zaman Başlanmalıdır?

Yaz lastiklerinden Maltepe kar lastiklerine geçmek için illaki yağmurlu ve karlı havalar beklenmemelidir. Genel itibarıyla ülkemizde sıcaklıkların düşmeye ve soğukların sahne almaya başladığı ekim ayında, kar lastiğine geçmek uygun olacaktır. Eğer lastik kullanımında değişikliğe gidilebilecek bir ekonomik duruma sahip olunamıyorsa ve lastikleri saklayabilecek bir depo bulunamıyorsa; yıl boyunca kar lastiği kullanmak daha yeğlenen bir durumdur. Çünkü yaz mevsiminde kar lastiği kullanmanın dezavantajları minimum seviyede iken kış mevsiminde yaz lastiği kullanmanın riskleri daha çoktur. Bu yüzden tüm yıl boyunca aynı lastik kullanılacaksa tercihin kar lastiğinden yana kullanılması yerinde olacaktır.

Kar Lastiği Nasıl Kullanılır?

Kış aylarında fren ve yol tutuş özelliklerinden maksimum seviyede yararlanabilmenin yolu lastik diş derinliğinden geçmektedir. Diş derinliğinin minimum 4 milimetre (mm) olması gerekir. Bu ölçünün altına indiğinde Maltepe kar lastiklerinden istenilen verim alınamaz. Bu nedenle lastik diş derinliği rutin bir şekilde kontrol edilmeli; ölçüde sınıra gelmiş olan lastiklerin yenileriyle değiştirilmesi sağlanmalıdır. Diş derinliği azalmış lastiğe sahip araçlarda, karlı havalarda ve buzlu zeminlerde kar zinciri kullanımı zorunludur. Kar lastiğinin kullanımının uzun ömürlü olabilmesi için araç kullanımı sırasında hassas olunmalı; ani fren yapmaktan ve hızlanmaktan kaçınılmalıdır.

 

Whatsapp