Maltepe Lastik Saklama

Maltepe Lastik Saklama

Maltepe Lastik Saklama

Otomobil lastikleri her mevsim farklı olarak kullanılmaktadır. Yaz mevsiminde yaz lastikleri, kış mevsiminde ise kış lastikleri kullanılarak araçların güvenli bir şekilde kullanılması sağlanmaktadır. Ancak bazı dönemlerde lastikler saklanmalıdır. Saklamayan lastikler hasar görür ve dayanıklılığı azalır. Maltepe lastik saklama ile yaz ve kış lastikleriniz en iyi şekilde saklanarak bir dahaki kullanmanıza kadar sağlam kalması sağlamaktadır.

Sürüş güvenliği için yağışın çok olduğu dönemde kar lastiği yağışın az olduğu dönemde ise yaz lastiği kullanılmalıdır. Lastikler değiştirilince ise yazın yaz lastikleri, kışın kış lastikleri saklamaktadır. Lastik saklama hem maliyeti az araç kullanımını hem de güvenli sürüş keyfi yaşatmaktadır. Yaz ve kışın güvenli bir şekilde lastik saklama işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Lastikler Nerede Saklanır?

Lastikler trafikte birçok zorlu koşullara maruz kalmaktadır. Yolda cam kırıkları veya kimyasal maddelere bulaşabilmektedir. Lastikler kauçuk maddesinden üretilmekte ve araçlarda kullanıma sunulmaktadır. Ancak kauçuk maddesi dış etmenlerden dolayı zarar görebilmektedir. Zarar görmesi ile birlikte de işlevini kaybetmektedir. Lastikler değişim işlemi sonrasında saklanması daha ekonomik getiriler sağlamaktadır.

Maltepe lastik saklama güneş ışığı görmeyen ortamlarda lastikleri muhafaza ederek dış etkilere karşı korumaktadır. Çok sıcak ortamlarda da lastik saklanmamalıdır. Bu nedenle güneş göremeyen ve serin ortamlarda lastikleri saklamak daha doğru olacaktır. Serin olmasının yanında çokta soğuk ortamlarda lastik depolamak yanlıştır. Nemi yüksek olan yerlerde lastik bulundurmak, lastiğin hasar görmesine neden olmaktadır. Lastik depolarken bu hususlara dikkat edilmelidir.

Lastik Saklama Koşulları Nelerdir?

Maltepe lastik saklama işleminde lastikler asla karıştırılmamaktadır. Her müşterinin lastiği ayrı ayrı numaralandırma yapılarak karışıklık çıkması önlenmektedir. Lastik değişimi geldiğinde lastiklere aynı jantlar takılmaktadır. Böylelikle yazın ve kışın daha güvenli trafiğe çıkmanız sağlamaktadır. Depolama işlemi öncesinde lastikler temizlenip uygun koşullarda depolanmaktadır.

Lastik jantlı bir şekilde depolamak istenirse lastik depoda yatay şekilde bekletilmektedir. Jantlı lastikler dik olarak depolanması durumunda lastik ağırlıktan dolayı zarar görebilir. Bu nedenle jantlı lastiklerde depolamaya dikkat edilmektedir. Depolama esnasında lastik altlarına lastiği koruyacak maddeler de koyulmaktadır. Böylelikle lastik uzun süre zarar görmeden kalabilmektedir.

Whatsapp