Kışa Girerken Takım Lastik Fiyatları

Kışa Girerken Takım Lastik Fiyatları

Kışa Girerken Takım Lastik Fiyatları

Kışa girerken her konuda bir hazırlık içine gireriz. Eğer araç sahibiysek bu hazırlıkların içine aracımıza ait lastikler de girer. Lastik seçimi, can ve mal güvenliği açısından oldukça mühim bir konudur. Lastik seçiminin iyi ve araca uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi; sürüş konforunu fazlasıyla arttırmaktadır. Piyasada pek çok markaya ait farklı birçok çeşit lastik bulunmaktadır.

Lastikler, aracın ilk hareketini sağlama fonksiyonunun yanında aracın hızlanmasında ve aynı zamanda durmasında da rolü olan kauçuk hava yastıklarıdır. Kullanım şekline göre değişen, ebatları ve yapıları farklı pek çok lastik bulunmaktadır. Lastiklerin yanak, omuz, topuk ve karkas gibi kısımları bulunmaktadır. Bununla birlikte lastikler, mevsimlere uygunluğu bakımından da kategorize edilmektedir. Mevsimine göre doğru lastik seçimi yapmak son derece önemlidir.

Kış Lastikleri

Diğer lastik tiplerine göre daha fazla diş derinliği bulundurmaktadır. Kış lastiklerinin daha fazla dişinin bulunmasının sebebi, kış mevsiminde kar ve buna benzer kötü hava koşullarında aracın daha iyi yol tutmasını sağlamasıdır. Bu lastik tipinde dişler daha seyrek olarak üretilir. Dişlerin daha seyrek olmasının sebebi ise yol yüzeyindeki kar, su, çamur ve buz gibi dişlerin arasına dolma ihtimali olan malzemelerin kolaylıkla dışarı atılmasını sağlamaktır. Kış lastiklerinin dişlerinin sık olmaması gerekir. Dolayısıyla sık dişli lastiklerin kış lastiği olarak kullanılmaması tavsiye edilir. Kış lastiklerinin sırt deseni kılcal damarlıdır ve omuz blokları da dişli özellik göstermektedir.

Takım Lastik Fiyatları

Lastik piyasasında pek çok marka ve lastik türü bulunmaktadır. Bu markalar arasından en güveniliri seçebilmek meseledir. Seçilecek olan lastik; can ve mal güvenliği ve yakıt tasarrufu gibi açılardan fazlasıyla önem arz etmektedir. Lastiğin markası ve özelliklerine göre takım lastik fiyatları değişkenlik göstermektedir. Uygun bütçeye yönelik Maltepe lastik seçimi yapmak ve araç-lastik uyumu yakalayabilmek kritik bir mevzudur. Dört mevsim takım lastik seçimi yapmak pek çok kullanıcıya daha ekonomik gözükse de ılıman iklimler dışında bu lastiklerin kullanılması önerilmez. Dört mevsim lastikler, kötü hava şartları altında kesinlikle kullanılmamalıdır. Kar, yağmur ve benzeri kötü hava şartları altında mutlaka kış lastiği kullanılmalıdır.

Whatsapp