Lastik Tamirinin Avantajları Nelerdir?

Lastik Tamirinin Avantajları Nelerdir?

Lastik Tamirinin Avantajları Nelerdir?

Sürücülerin belli koşullar altında mutlaka lastik tamiri için vakit ayırması gerekmektedir. Aksi takdirde, verimi ve kullanışlılığı iyi olmayan lastikten bir şey beklenmez. Her sürücünün başına gelebilecek araca ilişkin olumsuz bir durum vardır. Ancak bu durum, profesyonel yardım ve alanında uzman ekiple kolay bir şekilde atlatılır.

Lastik Tamiri Nasıl Yapılır?

Lastik tamirinin nasıl yapıldığına dair izlenmesi gereken adımları şu şekilde sayabiliriz:

  • Lastikteki deliğin ve lastiğin iç kısmının derinlemesine incelenmesi ve temizlenmesi gerekir.
  • Lastiğin hava kaçıran kısmını yamaya hazır hale getirmek için deliğin tıraşlanması gerçekleştirilir.
  • Lastiğin hava kaçıran kısmının sızdırmazlık katmanının raspalanması yapılır.
  • Açılan deliğe karkası güçlendiren mantar yama adı verilen özel parçanın yerleştirilmesi gerçekleştirilir.
  • Son olarak lastiğin basınçla test edilmesi sağlanır.

Lastik inmiş ise patlamış olabilir; ancak başka bir nedenle basıncın düşmüş olma ihtimali de bulunmaktadır. Diğer lastiklere göre anormal bir hızla inmekte ise bu lastiğin hasar görmüş olduğu anlamına gelmektedir. Çok yavaş inmeye neden olan bir delinme de söz konusu olabilir. Her iki koşulda da lastik tamirinin bir uzman aracılığıyla gerçekleştirilmesi gerekir ki sonrasında sorunlar yaşanmasın. Lastiğin tamiri, yeni lastik tercihinden kurtarır insanı. Bu da sürücülerin ekstra bir maliyete katlanmamasını sağlar. Lastik onarıldığı takdirde; lastiğin kullanım süresi uzar, lastik maliyetinden tasarruf edilir, emniyetli ve güvenli bir şekilde trafiğe devam edilir.

Lastik Tamirinin Avantajları

Aracın en önemli unsurlarından biri olan lastiğin iyi bir şekilde bakılması ve düzgün bir biçimde kullanılması pek çok artıyı beraberinde getirir. Lastik tamirinin avantajlarını maddeler halinde saymak gerekirse:

  • Patlak lastik tamiri; uzmanlık, teknik bilgi, ustalık, donanım ve malzeme gerektirir. Lastik onarılmaya müsaitse tamiri yapılıp kullanılabilir. Bu sayede yüklü meblağlar ödenerek yeni lastik almaktan kurtulunmuş olur.
  • Lastik tamiri sayesinde muhtemel risk ve sorunlara karşı lastik, korunmuş olur. Böylece daha uzun bir kullanım ve kaliteli sürüş keyfi; sürücünün sağlamış olduğu avantajlar arasında yer alır. Bu yüzden yeni lastik alımı yerine lastik tamiri daha yerinde bir davranış olacaktır.
Whatsapp